Amazon FBA og Pan-EU - Moms i Spanien

Vi har lige været på location i Spanien og talt med den tysktalende ekspert Marcos Vera-Stein (www.steuerberatermallorca.com) fra Palma.

Vi bad Amazon om at forklare os, hvorfor det er så vigtigt at registrere FBA-forhandlere, der lagrer og leverer fra Amazon i Spanien, og hvilke udfordringer der venter dig som Amazon-forhandler i Spanien. Her er svarene på de vigtigste spørgsmål:

 

Hvorfor skal jeg registrere mig til skat som FBA-forhandler i Spanien?

 Hvis du får dine varer oplagret og sendt i Spanien inden for rammerne af PAN-EU-proceduren, genererer dette en omsætning, der er afgiftspligtig i Spanien. For at kunne angive dette salg korrekt og oplyse den moms, der skal betales, skal de administrerende direktører have et personligt spansk skatteregistreringsnummer. Dette NIE-nummer opnås ved registrering. For ikke-spaniere sker dette på den lokale politistation og kan enten foretages af dig selv lokalt eller af en spansk skattekonsulent. Til registrering hos skatterådgiveren skal du have en notarielt bekræftet kopi af dit identitetskort/pas samt en bekræftet oversættelse af uddraget fra handelsregistret med apostille (hvis der er en registrering i handelsregistret). Virksomheden får et spansk skatteregistreringsnummer (CIF). Et andet alternativ er at lade sig registrere på et spansk konsulat i Tyskland (kun for NIE). Det er dog en langvarig og meget mere kompliceret proces end en direkte registrering af skat i Spanien. Det kan tage 3-4 uger, før skattenummeret er udstedt.

 

Det skal bemærkes, at skattekontoret i Spanien har eller kan få næsten alle de oplysninger, der er nødvendige for at finde ikke-rapporterede transaktioner. Især ved transaktioner over 1.000,00 € skal skattenummeret angives.

 

Jeg har ingen eller kun en lille omsætning i Spanien, skal jeg stadig registrere mig?

 Ja, fordi det spanske skattekontor kræver registrering selv for de mindste salg, og det skal bemærkes, at med stigende salg bliver revisionen mere sandsynlig, og i tvivlstilfælde kan der anmodes om skattedokumenter for fire år. Så er det nødvendigt at kunne vise en komplet spansk fakturanummerrække.

 

Hvad sker der med min indkomst- eller selskabsskat i Spanien?

 I modsætning til omsætningsafgiften indberettes og betales den indkomstskat, som du genererer fra spanske lagre, i Tyskland. Det er ikke nødvendigt at foretage en særskilt beregning af fortjenesten fra spansk salg, men dette gælder kun, hvis der ikke er noget hovedkontor i Spanien.

 

Hvornår skal momsforskuddet indberettes og betales i Spanien?

 I Spanien er rapporteringsperioden normalt et kvartal. Som iværksætter kan du dog også anmode om at indberette og betale moms på månedsbasis. Fristen er den 20. i den følgende måned, så for januar skal rapporten afleveres den 20. februar og for første kvartal den 20. april. Der er en undtagelse for juli måned, hvor der kan indberettes indtil den 31. august. Betalingsfristen er også den 20. i den følgende måned. Hvis du derimod ønsker at betale via direkte debitering, skal indberetningen indsendes til skattekontoret senest den 15. i den følgende måned. For at kunne betale momsen via direkte debitering er det dog nødvendigt at have en spansk bankkonto.

 

Skal jeg have en skatterepræsentant (fiskal repræsentant) i Spanien?

 Ja, fordi al kommunikation er digital og foregår på spansk. Den nationale repræsentant skal oprette en elektronisk adgang til det spanske skattekontor og kan bruge den til at håndtere al korrespondance. Det sker i Spanien via en digital postkasse. Desuden er repræsentanten også det første kontaktpunkt for det spanske skattekontor.

 

Hvad er proceduren for momsrevision i Spanien?

 Det spanske skattekontor sender et spansktalende spørgeskema til repræsentanten for at få en afklaring og fastsætter en frist for besvarelse. Der er ingen personlig undersøgelse på stedet. Al udveksling af dokumenter og data foregår elektronisk og på spansk. Det betyder, at dine udgående fakturaer, som du selv skal oprette, når du deltager i Amazons PAN-EU-procedure, skal være udstedt på spansk i de sidste 4 år.

 

Konklusion

 Skatteregistrering for Amazon Pan-EU-forhandlere er obligatorisk i Spanien. Ud over den indsats, det kræver, har deltagelse i PAN-EU-proceduren også sine fordele. Dine produkter bliver erklæret som primære produkter i de respektive lande og sikrer dermed et højere salg. Desuden er gebyrerne for opfyldelsen billigere.

 

AccountOne

Vi hjælper dig med skattebehandlingen af dit Amazon-salg i Spanien, opretter automatisk korrekte fakturaer og sørger for betalingen af dine skatter og afgifter i Spanien. Sidstnævnte sker inden for rammerne af vores cash pool, hvor vi opkræver skatterne centralt i Tyskland og sørger for, at de bliver betalt til tiden i Spanien.

 

Vera Stone

Sammen med vores partner Marcos Vera Stein fra Palma de Mallorca stiller vi en tysktalende skatterådgiver til rådighed for dig i Spanien. Vi har lært hr. Stein at kende som en åben og meget digital dygtig skatterådgiver med en stærk præference for at rådgive sine klienter. Derudover har han en meget god forståelse for hverdagen i unge og etablerede virksomheder fra e-handelssektoren.

 

Kommentarer er lukket.
da_DK